У найближчі пару років ціна на нафту зросте більше ніж на 100 доларів - ЗМІ

Субота, 11 червня 2016, 12:17

Хедж-фонди активно купують опціони на покупку нафти, які принесуть прибуток при ціні не нижче 100 доларів за барель протягом найближчих 4 років.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на агентство Bloomberg.

Зокрема, мова йде про контракти з термінами виконання в кінці 2018 го, 2019 і 2020 років за ціною 80, 100 і 110 доларів за барель відповідно. Повідомляється, що за останній місяць один інвестор купив такі опціони більш ніж на 4 мільйони барелів нафти.

Деякі інвестори мають більш високі очікування: на біржі пропонуються контракти за ціною 125 доларів за барель в 2018 році і по 150 доларів в кінці 2020 року.

Реклама:

Як вважає Bloomberg, ці угоди вказують на очікування деяких інвесторів кризи пропозиції на ринку нафти через скорочення капітальних витрат нафтових компаній.

"Ринок зіткнеться з кризою пропозиції протягом найближчих 24 місяців. Деякі хедж-фонди вважають, що ціни на нафту різко зростуть і скорегують попит", - зазначив головний спеціаліст по світовим товарним ринкам Bank of America Merrill Lynch Франсиско Бланш.

Нафта, додавши за тиждень в ціні близько 3,5%, тримається на високих відмітках. Раніше на цьому тижні статистика показала зниження запасів у США при тому, що зберігаються перебої з поставками з Канади та Нігерії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!