"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЕРТ і НБУ будуть співпрацювати в банківській сфері

Субота, 11 червня 2016, 10:23

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Національний банк України домовилися про співпрацю в питанні дистанційної ідентифікації клієнтів банків.

Про це повідомляє "Ліга.Бізнес".

Як зазначається, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко та заступник голови НБУ Яків Смолій підписали Меморандум про співпрацю в питанні дистанційної ідентифікації клієнтів банків, що бажають отримати електронні адміністративні послуги через Єдиний державний портал.

За словами Клименко, дистанційна ідентифікація клієнтів банків не тільки призведе до зменшення точок дотику громадянина і держави, а й істотно скоротить витрати для надання адмінпослуг.

Реклама:

"Ми дуже вдячні НБУ за взяту на себе величезну відповідальність за впровадження BankID. Такий інструмент істотно полегшить доступ громадян до електронних послуг, тому що сьогодні цей привілей був доступен, в основному, юридичним особам, які мають електронний підпис", - повідомила Клименко.

Національний банк, в свою чергу, гарантує банківську таємницю щодо інформації про клієнтів банків і використання сучасних технологій захисту інформації.

Зараз система BankID НБУ працює в тестовому режимі: очікується, що пілотний проект BankID буде запущений восени 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!