Уряд працює над створенням програми розвитку гідроенергетики

П'ятниця, 10 червня 2016, 19:57

Кабінет міністрів у липні представить десятирічну програму розвитку гідроенергетики в Україні, що дозволить майже удвічі збільшити її питому вагу у виробленні електроенергії країни.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на Дністровській ГАЕС у м. Новодністровську рамках робочого візиту до Чернівецької області, передає прес-служба Кабміну.

"Сьогодні на цій нараді ми прийняли таке рішення: Мінпаливенерго, "Укргідроенерго" на Уряд внесуть чітку програму у липні місяці на розвиток гідроенергетики в Україні на десять років. Це означає, що протягом десяти років будуть відкриватися нові такі агрегати, які будуть забезпечувати виробництво якісної, безпечної електроенергії для України", - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що обсяги виробленої в Україні гідроелектроенергії можуть бути збільшені майже удвічі.

Реклама:

"Питома вага в балансі вироблення енергії в Україні гідроенергетики - 8,6%. Маємо потенціал нарощення до 15,5%. Це означає, що за 10 років ми маємо досягти цього показника. Атомна електроенергетика, гідро-, беззаперечно, буде залишатися питома вага і теплової енергії. І треба розвивати альтернативну: сонце, вода і так далі", - додав він.

Збільшення питомої ваги гідроелектроенергії покращить структуру формування ціни на електроенергію в Україні, зазначив Гройсман.

"Питома вага поки що невелика цієї енергії - 8%, трошки більше, - тому впливати на загальну ціну дуже важко. Але нарощення такої енергетики, економія, яка виникає і по газу, і по вугіллю, в перспективі змінить структуру формування ціни на електроенергію, і ця структура стане більш прийнятною", - заявив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!