Чемпіонат Європи з футболу обійдеться в 2 мільярди євро

П'ятниця, 10 червня 2016, 17:36

Французька влада та інвестори витратять на проведення Чемпіонату Європи з футболу більше 2 мільярдів євро.

Про це повідомляє "Газета.ru".

Як зазначається, більше половини цієї суми пішло на будівництво чотирьох нових стадіонів, інші витрати - реконструкція старих майданчиків і підготовка інфраструктури.

Будівництво нових стадіонів і реконструкція старих обійшлися Франції в 1,66 млрд євро. Інвесторами стали регіональні і федеральні влади, а також футбольні клуби, наводить дані "Бі-бі-сі".

Реклама:

Новітній і найдорожчій майданчик - перший приватний стадіон Франції, що відкрився на початку 2016 року в Ліоні "Стад де Люм'єр", ціною 405 млн євро.

"Вартість реконструкції арени "Боллар-Делеріс" в Лансі, що почала роботу ще в 1933 році і вміщає 38 тис. осіб, склала 70 млн євро. Для неї це буде вже третій футбольний чемпіонат - раніше на "Боллар-Делеріс" проводилися матчі Євро-86 і ЧС-1998 ", - повідомляє видання.

Крім самих футбольних майданчиків була також модернізована інфраструктура біля них, що обійшлося приблизно в 400 млн євро.

Як зазначається, чемпіонат цього року буде рекордним за відвідуваністю.

"Відвідуваність ігор попереднього чемпіонату, який пройшов в 2012 році, склала, ні багато ні мало 1,44 млн осіб. Кількість куплених квитків на матчі Євро-2016, за деякими даними, вже перевищила 2,5 млн", - пише" Газета.ru.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: