"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американський трейдер відкриває в Миколаєві завод і термінал

П'ятниця, 10 червня 2016, 16:12

Компанія "Бунге Україна" відкриває на території Миколаївського морського порту виробничо-перевантажувальний комплекс, до складу якого входить завод по виробництву рослинного масла, термінал з перевалки олії і розширені потужності зернового терміналу.

Про це повідомляє портал "Порти України".

Як наголошується, реалізація проекту обійшлася компанії в 180 млн доларів. Будівництво виробничо-перевантажувального комплексу є однією із найбільших американських інвестицій в аграрний сектор України.

"Завдяки роботі нового виробничо-перевантажувального комплексу "Бунге Україна", обсяг експорту виробленої в Україні продукції і перевалки вантажів в порту збільшиться на 1 млн. тонн", - йдеться в матеріалах компанії.

Реклама:

"Бунге Україна" анонсувала будівництво комплексу в квітні 2013 року.

"Багато підприємств мають розташування, що є далеко не оптимальним з точки зору віддаленості від сировинних баз, а також від експортної інфраструктури, в першу чергу - морських портів. Будівництво нашого виробничо-перевантажувального комплексу покликане вирішити зазначені проблеми", - зазначалося в повідомленні компанії.

"Бунге Україна" входить в американську агропромислову групу Bunge (штаб-квартира - Уайт-Плейнс, Нью-Йорк). Компанія працює на ринках сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів. Представлена в 30 країнах.

В Україні групі належить Дніпропетровський маслоекстракційний завод (торгові марки "Олейна" і "Розумниця") і дочірнє підприємство "Сантрейд" (Київ) з елеваторами в ряді регіонів країни. Компанія також має в своєму розпорядженні зерновий термінал в Миколаївському морському порту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: