Сорос повернувся до гри на ринках через кризу у Китаї та ЄС

П'ятниця, 10 червня 2016, 15:31

Хедж фонд Soros Fund Management, що належить відомому американському фінансисту Джорджу Соросу нещодавно відкрив великі позиції на падіння фондового ринку.

Про це з посиланням на WSJ, передають "Ведомости".

Як зазначається, сам 85-річний Сорос став більше часу проводити в офісі Soros Fund Management.

"В останні роки він відійшов від інвестування і зосередився на публічній політиці та філантропії. Але нещодавно все змінилося: з початку року Сорос став проводити більше часу в офісі фонду і більше спілкуватися з його топ-менеджерами", - пише видання.

Реклама:

У I кварталі Soros Fund Management продавав акції і купував золото та акції золотодобувних компаній, випливає зі звітності. Фонд управляє 30 млрд доларами - грошима самого Сороса і його сім'ї.

Як зазначається, причиною повернення Сороса стало те, що він бачить все більше ризиків у світовій економіці.

"З його точки зору, за останні півроку погіршилася економічна і політична ситуація в Китаї та Європі. Хоча китайський фондовий ринок стабілізувався, економіка країни сповільнюється. Якщо інвестори почнуть покидати Китай, це спричинить глобальні наслідки, стверджує Сорос", - пишуть "Ведомости".

На думку Сороса, уповільнення китайської економіки збільшує ризик дефляції в економіці США і глобальній економіці.

"Відтік капіталу з Китаю триває, він змушений продавати валютні резерви, Назріває конфлікт в політичному керівництві Китаю, і найближчим часом це ускладнить його здатність вирішувати економічні проблеми", - зазначає сам Сорос.

Також є ймовірність, що Євросоюз може впасти через кризу з мігрантами, невирішеними проблемами Греції і можливий вихід Великобританії з ЄС.

"Якщо Великобританія вийде з ЄС, загальний розпад ЄС стане практично неминучим", - зазначає Сорос.

Інвестиції, які фонд Сороса зробив в I кварталі, поки показують різні результати. На покупці 19 млн акцій Barrick Gold він отримав 90 млн доларів "паперового прибутку".

Акції Silver Wheaton Corp. з квітня подорожчали на 28%. Золото з початку року подорожчало на 19%. Але Сорос також відкривав позиції на падіння американських акцій. Що це за позиції, невідомо, пише WSJ, але з квітня S&P-500 виріс на 3%, тобто Сорос може отримати по ним збиток.

Останній раз Сорос особисто керував операціями фонду перед кризою 2008 р. Сорос почав грати проти ринку іпотечних облігацій в 2007 р і заробив на цьому більше 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: