Україна ініціює три справи проти Росії в рамках СОТ

Середа, 1 червня 2016, 16:46

Уряд України затвердив порядок забезпечення захисту прав та інтересів України в торгово-економічній сфері в рамках Світової організації торгівлі, що дозволить ініціювати розгляд трьох справ проти Російської Федерації в рамках СОТ.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проекти відповідних вимог про консультації і скликання груп експертів нами вже підготовлені", - сказав він, представляючи документ на засіданні Кабінету міністрів в Києві в середу.

У той же час глава Мінекономрозвитку не уточнив, про які конкретно справи проти РФ йдеться.

Реклама:

Як повідомлялося, РФ з 2016 року скасувала режим зони вільної торгівлі щодо України, ввела продовольче ембарго і обмеження на транзит українських товарів.

Українська влада у відповідь ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ, за винятком обмеження транзиту, і заявила про намір подати скаргу до СОТ.

Крім того, Україна в кінці квітня звинуватила країни-члени Євразійського економічного союзу Вірменію, Казахстан, Киргизстан і РФ в систематичному порушенні норм і правил СОТ в ході проведення антидемпінгових і спеціальних захисних розслідувань, зажадавши припинення порочної практики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: