Єврокомісія проти заборони сервісів Uber і Airbnb - ЗМІ

Середа, 1 червня 2016, 16:34

Уряди країн Євросоюзу не повинні запроваджувати будь-які обмеження на діяльність сервісів Uber і Airbnb.

Про це повідомляє Reuters.

Нові директиви ЄС у галузі так званої економіки спільної використання передбачають, що запровадження будь-яких обмежень у цій сфері мають бути обґрунтованими і співмірними з інтересами суспільства.

"Повна заборона на діяльність (Uber і Airbnb) є крайнім заходом, який повинен застосовуватися тільки у випадку, якщо менш суворі вимоги для реалізації інтересів громади можуть бути використані", – йдеться у проекті документа, який опинився у розпорядженні агентства.

Реклама:

В "економіці спільного використання", клієнти використовують інтернет для придбання послуги, такі як обмін поїздками, де водії-початківці вже витісняють професійних таксистів, чи використання будинків, що знижує попит на готелі.

Як відомо, сервіс Airbnb вже став потужним конкурентом готельного бізнесу, а Uber для компаній таксі. У багатьох країнах ЄС ці онлайн-сервіси критикують.

Нагадаємо, Uber, який вже п’ять років працює в Європі і проти якого регулярно протестують європейські таксисти, подав скаргу до Єврокомісії, яка видала офіційне повідомлення, що є першим етапом у процедурі розгляду порушення, коли Брюссель підозрює, що національне законодавство порушує договори ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!