"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кубів прокоментував розслідування НАБУ щодо "рефінансу"

Середа, 1 червня 2016, 15:30

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку та торгівлі і екс-голова НБУ банку Степан Кубів зазначає колективність прийняття рішень правлінням Національного банку з виділення рефінансування за його керівництва.

Про це він повідомив у середу на брифінгу, передають "Українські новини".

"Жодного рефінансування, коли хоча б одна людина була проти (з керівництва НБУ) або утрималася, не було. Якщо виникали питання, ми обговорювали питання, правління сиділо разом і з'ясовувало проблему. Потім приймали або не приймали рішення. В основному ми не приймали тому, що бажаючих (одержати рефінансування) було багато", - сказав Кубів.

Він нагадав, що в 2014 році, коли змінилася влада, на єдиному казначейському рахунку уряду було 108 тисяч гривень, а відтік депозитів з банківської системи за час його керівництва НБУ був 150 млрд гривень.

Реклама:

"Постало питання, що банківська система після великого відтоку, вона просто почала розвалюватися, міжнародна довіра, ліміти закривалися. Потрібно було швидко діяти. Ми зберегли банківську систему і за кожен крок, що я робив у НБУ, я відповідаю за законом", - зазначив Кубів.

Він вважає своїм досягненням збільшення золотовалютних резервів НБУ, стабілізацію банківської системи і призупинення відтоку депозитів.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро підозрює посадових осіб Національного банку в розтраті 12 млрд гривень шляхом незаконного виділення в 2014-2015 роках рефінансування 7 банкам.

З 24 лютого до 19 червня 2014 року головою Національного банку був Степан Кубів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: