Кабмін затвердив Бальчуна на посаді гендиректора "Укрзалізниці"

Середа, 1 червня 2016, 14:33

Кабінет Міністрів погодив контракт з генеральним директором публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Войцехом Бальчуном.

Таке рішення було прийнято 1 червня на засіданні уряду.

"Є пропозиція узгодити (контракт), прийняти розпорядження, і щоб якомога швидше керівник "Укрзалізниці" приступив до виконання своїх обов'язків", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час обговорення цього питання.

Як зазначив перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, основні пункти контракту з Бальчуном базуються на положеннях контрактів інших членів правління "Укрзалізниці", затверджених урядом раніше і погоджених з профільними відомствами.

Реклама:

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховував, що 30 травня - 5 червня буде укладено контракт з генеральним директором публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Войцехом Бальчуном і він почне роботу.

Раніше повідомлялося, що Бальчун планував повноцінно приступити до виконання обов'язків гендиректора "Укрзалізниці" 24 травня.

Нагадаємо, що зарплата нового керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна може становити від 800 тисяч до 1 мільйона доларів на рік.

Як відомо, 12 квітня номінаційного комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду глави ВАТ "Укрзалізниця".

Бальчун очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію з 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: