Система ProZorro за 14 місяців заощадила 1,5 мільярда - Кубів

Середа, 1 червня 2016, 13:09

Робота системи ProZorro за 14 місяців експлуатації дозволила заощадити державі 1,5 млрд грн.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час засідання Кабінету міністрів в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Реформа державних закупівель та запуск ProZorro дозволили за 14 місяців її роботи заощадити 1,5 млрд грн. При цьому було проведено понад 100 тис. тендерів від 5,8 тис. закупівельників", - навів статистику він, підкресливши, що в 2016 році планується повний перехід держорганів на електронні закупівлі.

Кубів, крім того, закликав державні адміністрації використовувати систему електронних закупівель незалежно від суми тендеру.

Реклама:

За оцінками заступника міністра економрозвитку і торгівлі Максима Нефьодова, очікувана в поточному році економія від роботи системи ProZorro може скласти 5 млрд грн і в наступному зросте до 50 млрд грн.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман раніше заявляв, що ті керівники обласних державних адміністрацій, які з 1 серпня поточного року не перейдуть під час проведення державних закупівель на систему публічних електронних закупівель ProZorro, підлягають звільненню.

Система ProZorro була запущена в пілотному режимі в лютому 2015 року. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: