"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насіров обіцяє 20 мобільних груп для боротьби з контрабандою

Неділя, 8 травня 2016, 10:03

Найближчим часом для боротьби з контрабандою буде створено 20 мобільних міжвідомчих груп.

Про це заявив на брифінгу в пункті пропуску Краковець глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, передає "Інтерфакс-Україна".

"20 мобільних груп будуть створені і будуть працювати, перш за все, по західному кордоні, а також в Чернігівській та Житомирській областях. Головне завдання зараз перекрити весь західний кордон. З вересня поточного року ми плануємо задіяти їх на південному кордоні, а потім на ділянці кордону від Харкова до Житомира", - сказав Насіров.

Він висловив упевненість, що митна служба зможе виконати завдання, поставлені прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, про збільшення митних зборів в найближчі кілька місяців.

Реклама:

За словами Насірова, "систематична боротьба з контрабандою почалася з 2014 року і показники роботи митниці свідчать про позитивні результати - лише за 4 місяці поточного року перевиконання плану надходжень до митниці склало 5 млрд грн".

Насіров сказав, що головне завдання в роботі митниці - це ліквідація "сірих схем" контрабанди і поліпшення технічного оснащення митниць.

За його словами, кошти з польського кредиту будуть використані для покупки сканерів, які встановлять на всій ділянці західного кордону.

Крім того, співробітників митниці планують оснастити відеокамерами як патрульних поліцейських. З цього приводу митниця зараз веде переговори з постачальниками обладнання та донорами для залучення коштів на покупку цієї техніки.

Насіров зазначив, що початок роботи камер очікується протягом двох місяців.

Як відомо, 6 травня глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив заяву, в якій попросився у відставку.

Своє рішення про звільнення пояснив тим, що на Закарпатті "намагаються відновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств".

У свою чергу губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі раніше вимагав відставки Насірова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!