"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розповсюджувач "панамського архіву" розповів про мотиви свого вчинку

Субота, 7 травня 2016, 12:02

Розповсюджувач "панамського архіву" виступив із заявою, в якій пояснює причини своїх дій.

Заява була опублікована на сторінках газети Süddeutsche Zeitung, повідомляє Deutsche Welle.

За словами анонімного джерела, яке надало журналістам документипанамської юридичної контори Mossack Fonseca, однією з причин, що спонукали його до публікації даних, є соціальна несправедливість.

У "маніфесті", опублікованому в газеті Süddeutsche Zeitung, інформатор, не називає свого справжнього імені, пише, що прірва між багатими і бідними виникає через масштабну корупцію.

Реклама:

На його думку, "контрольні механізми нашої демократії" не справляються з ситуацією, що в свою чергу веде до деградації суспільства.

Автор "маніфесту" зажадав від держав посилення боротьби з різними способами ухилення від сплати податків і заявив про готовність співпрацювати в розслідуванні махінацій.

Також він підкреслив, що не працює ні на урядові відомства, ні на спецслужби. При цьому, за його словами, інформатори повинні бути краще захищені, у тому числі законодавчо.

Нагадаємо з однієї з найбільш засекречених компаній світу – панамської юридичної фірми Mossack Fonseca - просочилися 11 мільйонів документів.

Завдяки масштабному витоку конфіденційних документів стало відомо, як багаті та впливові особи використовують офшорні зони, щоб приховати свої статки.

Серед фігурантів у справі так званих панамських документів є прізвища і провідних європейських високопосадовців.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: