Apple і SAP перетворять iPhone і iPad в інструмент для бізнес

П'ятниця, 6 травня 2016, 17:14

Apple намагається змінити ставлення бізнесу до iPhone і iPad: спільно з німецькою SAP американська корпорація випустить кілька корпоративних додатків, а також набір інструментів для сторонніх розробників

Про це пише РБК.

Apple домовилася про партнерство з найбільшим виробником програмного забезпечення для бізнесу - німецькою SAP, відзначається в офіційному повідомленні американської компанії.

Спільно Apple і SAP випустять нові додатки для пристроїв на базі iOS і набір інструментів для розробки додатків (SDK), що дозволяє створювати нові корпоративні програми стороннім розробникам.

Реклама:

Компанії планують створити новий комплект для розробки додатків - SAP HANA Cloud Platform, який надасть компаніям, дизайнерам і розробникам інструменти для створення власних iOS додатків для iPhone і iPad.

Крім того, до кінця року SAP відкриє спеціальні курси і тренінги для розробників, які хочуть скористатися новим набором SDK.

SAP також самостійно створить кілька корпоративних додатків для пристроїв на базі iOS, які дозволять отримувати доступ до корпоративних даних з мобільних пристроїв - наприклад, лікарі зможуть отримувати дані про пацієнтів.

SAP є глобальним лідером в розробці корпоративних додатків, 76% операцій в корпоративних системах в світі проходять через цю компанію, зазначив гендиректор Apple Тім Кук.

Він назвав SAP "ідеальним партнером", який дозволить Apple "змінити те, як компанії по всьому світу задіють iPhone і iPad".

Завдяки новим інструментам, Apple збирається дати можливість більш ніж 2,5 млн розробників SAP створювати додатки на базі хмарної платформи SAP HANA для iOS, уточнюється в повідомленні американської компанії.

Газета Financial Times називає партнерство ще однією спробою Apple інтегрувати свої пристрої в ділове середовище і перетворити iPhone і iPad в платформу для більшої кількості бізнес-додатків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!