У Росії автозаводи на межі закриття - ЗМІ

П'ятниця, 6 травня 2016, 15:48

Низький попит на автомобілі в Росії може спричинити закриття від трьох до шести автозаводів, в першу чергу це відноситься до виробників без стратегічних інтересів в РФ і нового виробництва.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на доповідь компанії BCG.

Як повідомляється, якщо ще кілька років тому прогнозувалося, що до 2020 року ринок досягне позначки в 3,5-4 млн штук на рік у порівнянні з 1,5 млн в 2015 році, то зараз - 1,9 млн машин за базовим сценарієм.

Основні причини - прогнозована низька вартість нафти, слабка національна валюта та ін, пише видання.

Реклама:

Схожий прогноз дає і PwC - 2,2 млн автомобілів в 2020 році.

"Соллерс" прогнозує, що до цього терміну в Росії буде продаватися менше 2 млн автомобілів.

"Найкраща стратегія в нових умовах не чекати зростання ринку, а усвідомити, що існують значні надлишкові потужності, і вжити радикальних заходів, щоб їх завантажити або перепрофілювати", - сказав старший партнер BCG Владислав Бутенко.

Зроблені в Росії автомобілі поставляються ще і в країни СНД. Але їх потенціалу недостатньо для стабілізації нашого автопрому: за прогнозами BCG, експорт автомобілів зросте з 0,3 млн автомобілів в 2016 році лише до 0,6 млн штук в 2020 році.

BCG вважає, що може бути закрито 3-6 заводів з наявних двох десятків.

У зоні ризику "виробники, які не мають стратегічних інтересів в Росії, з фокусом на розвиток бізнесу в інших країнах БРІК", а також ті, які порівняно недавно запустили свої виробництва, йдеться в доповіді.

У минулому році Росію вже покинула американська GM. Тоді ж на Далекому Сході була припинена збірка SsangYong і згорнуть випуск Toyota Land Cruiser Prado.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: