Ставицький спростував інформацію про своє затримання в Ізраїлі

П'ятниця, 6 травня 2016, 15:08

Екс-міністр палива і енергетики України Едуард Ставицький спростував інформацію про своє затримання в Ізраїлі.

Про це він сказав в коментарі 112 каналу.

"Це просто фейкова інформація (затримання і обшуки в будинку). Я вважаю, що те, що відбувається останніми тижнями з моєю родиною і зі мною - просто тиск з метою шантажу, а також використання моєї так званої справи в корисливих інтересах, особами, які зараз борються за крісло генпрокурора", - заявив Ставицький.

У той же час в Генпрокуратурі України повідомили, що також не можуть офіційно підтвердити інформацію про затримання Ставицького.

Реклама:

"У нас поки немає підтвердження цієї інформації", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в п'ятницю.

При цьому він поінформував, що органи прокуратури України звернулися в український Інтерпол, щоб ті по своїх каналах зв'язалися з ізраїльськими колегами і отримали необхідну інформацію.

Обізнане джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Ставицького обшукували раніше, а офіційного підтвердження про його затримання в Ізраїлі дійсно поки немає.

"Скажу точно, що обшук у Ставицького відбувся ще кілька тижнів тому. Тоді у нього знайшли багато грошей, походження яких він не зміг пояснити", - повідомив співрозмовник агентства.

У посольстві України в Ізраїлі підтвердили, що раніше Генпрокуратура України відправляла запит до правоохоронних служби Ізраїлю на арешт і відправку Ставицького в Україні.

У п'ятницю українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що Ставицький був затриманий в Ізраїлі силами служби безпеки цієї країни в п'ятницю при спробі вилетіти в РФ під ім'ям громадянина Ізраїлю Натана Розенберга.

Після цього у нього вдома був проведений обшук, під час якого у нього було вилучено закордонні паспорти, велика сума готівки, годинник і коштовності.

Як повідомлялося, 24 березня 2014 року Генеральна прокуратура оголосила Ставицького в розшук. Екс-чиновник підозрюється в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

4 серпня на сайті Інтерполу з'явилася інформація, що Ставицький оголошений в розшук по лінії організації. Згідно з інформацією, Україна розшукує Ставицького за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: