Нафта продовжує дорожчати на новинах з Канади, США та Ірану

Четвер, 5 травня 2016, 20:56

Вартість нафти в ході торгової сесії четверга продовжує демонструвати позитивну динамку, відіграючи повідомлення про масштабні лісові пожежі в Канаді, дані Міненерго США щодо зниження видобутку нафти в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 19:21 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,77% - до 45,41 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 2,33% - до 44,80 долара за барель.

Велика лісова пожежа через суху погоду почалася в канадській провінції Альберта в районі залягання нафтових пісків кілька днів тому. Влада Форту Мак-Мюррея почала евакуацію всього населення міста, в якому проживає понад 80 тисяч осіб, там згоріло близько 1600 будівель.

Реклама:

Лихо змусило ряд компаній країни скоротити виробництво нафти, що може сприятливо позначитися на проблемі надлишку пропозиції на ринку "чорного золота".

"Основним фактором зростання цін (на нафту - ред.) сьогодні є пожежі навколо Мак-Мюррея, які виходять з-під контролю і поширюються", - повідомив агентству Блумберг аналітик Petromatrix Олів'є Якоб.

Інвестори також продовжують відігравати дані від Міненерго США, опубліковані в середу. Згідно зі звітом, видобуток нафти в країні за тиждень знову скоротився - на 1,26%, або на 113 тисяч барелів на добу - до 8,825 мільйона барелів на добу - мінімуму з вересня 2014 року.

Крім того, увагу учасників торгів привернули повідомлення з Ірану. Керуючий директор Національної іранської нафтової компанії Рукнеддін Джаваді повідомив, що країна буде готова приєднатися до політики ОПЕК щодо квотування видобутку через 1-2 місяці після досягнення досанкціонного рівня видобутку і експорту нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: