"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Енергетична рада США-ЄС: Україна - важливий транзитер газу до Європи

Четвер, 5 травня 2016, 11:16

Європейський Союз та США наголошують на ролі України як важливого транзитера природного газу до ЄС і будуть докладати подальші зусилля для забезпечення енергетичної безпеки за рахунок диверсифікації поставок енергоносіїв.

Про це йдеться у заяві за підсумками засідання Енергетичної ради США-ЄС у Вашингтоні, опублікованій на сайті американського Держдепу.

"Рада підкреслила роль України як одного з найважливіших природних транзитерів газу в ЄС. Забезпечення достатнього та диверсифікованого постачання палива, в тому числі у сфері електроенергетики, для України, Республіки Молдова та інших уразливих країн, залишається ключовим пріоритетом для США і Європейського Союзу та Ради", - йдеться у заяві.

Рада підкреслила свою підтримку триваючого реформування енергетичного сектору України для створення прозорої правової та фінансової політики та підвищення прозорості у контексті поступової інтеграції України в Європейський енергетичний ринок.

Реклама:

"Рада відзначила важливість для України збереження імпульсу реформ та зміцнення механізмів здійснення реформ в енергетичному секторі відповідно до своїх зобов'язань в межах Угоди про асоціацію ЄС-Україна та про енергетичне співтовариство, включаючи ті, що встановлені за погодженням з МВФ, Світовим банком, ЄБРР та ЄІБ", - відзначається у документі.

Рада підтримала коригування цін на енергоносії, в напрямку відповідності собівартості, прийняття законодавства про створення незалежного регулятора, закону про ринок електроенергії, і прогрес у розгрупуванні державної нафтогазової компанії "Нафтогаз", зокрема, шляхом налагодження співпраці між НАК "Нафтогаз України" і європейською мережою системних операторів передачі електроенергії для вироблення єдиних стандартів роботи української газової мережі.

"Ці зусилля допоможуть стимулювати необхідні інвестиції, що дозволить збільшити внутрішнє виробництво природного газу та відновлюваних джерел енергії, підвищити ємність сховищ газу України, а також вирішити значний потенціал для підвищення енергоефективності", - відзначається у заяві. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!