"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають: Brent піднялася вище 45 доларів

Середа, 4 травня 2016, 16:50

Світові ціни на нафту в середу демонструють слабку позитивну динаміку, оскільки інвестори чекають публікації міністерством енергетики США даних щодо запасів енергосировини в країні, а також на тлі повідомлень про пожежі в Канаді.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 14:17 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,49% - до 45,19 долара за барель, червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - зростала на 0,50%, до 43,87 долара за барель.

Раніше Американський інститут нафти повідомив, що запаси нафти в США на попередньому тижні зросли на 1,3 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували зростання на 0,5 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга при цьому збільшилися на 382 тисячі барелів, запаси бензину знизилися на 1,2 мільйона барелів, а запаси дистилятів скоротилися на 2,6 мільйона барелів.

Дані щодо запасів енергосировини викликали позитивний настрій у інвесторів, оскільки вони свідчать про збереження попиту, тоді як щодо запасів нафти викликали стурбованість за глобальний надлишок пропозиції на ринку.

Підтримку цінам на нафту надають повідомлення про пожежу в області нафтових пісків Канади. Влада міста Форту Макмюррей почала евакуацію всього населення міста, в якому проживає 80 тисяч осіб. Велика лісова пожежа через суху погоду почалася в провінції Альберта кілька днів тому.

"Ціни на нафту можуть отримати підтримку від лісових пожеж в канадській нафтовій провінції Альберта", - сказав агентству Рейтер аналітик Commerzbank Карстен Фріч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: