"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent опустилася нижче 45 доларів

Середа, 4 травня 2016, 10:04

Світові ціни на нафту в середу демонструють різноспрямовану динаміку, оскільки інвестори знову звернули увагу на існуючий на світовому ринку глобальний надлишок "чорного золота", а також через подорожчання американської валюти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:39 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,07% - до 44,94 долара за барель, червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - росла на 0,14%, до 43,17 долара за барель.

Інвестори знову стали турбуватися про перенасичення нафтового ринку після виходу статистики Американського інституту нафти. Згідно з доповіддю, запаси нафти в США на попередньому тижні виросли на 1,3 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували зростання на 0,5 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга при цьому збільшилися на 382 тисячі барелів, запаси бензину - знизилися на 1,2 мільйона барелів, а запаси дистилятів - опустилися на 2,6 мільйона барелів.

Дані щодо запасів енергосировини викликали позитивний настрій у інвесторів, оскільки вони свідчать про збереження попиту.

Тиск на ціни на "чорне золото" чинить і зміцнення американської валюти. Індекс долара станом на 7:39 зротав на 0,11%, до 93,16 пункту.

Американська валюта зростає в рамках корекції після зниження у вівторок до мінімуму з жовтня 2014 року. Її зміцнення робить нафту, яка торгується в доларах, дорожче для клієнтів, що використовують іноземні валюти.

За словами аналітика CMC Markets Маргарет Янг, "зростання іранського видобутку нафти також викликало стурбованість щодо надлишкової пропозиції". Останні дані показують зростання виробництва країни до 3,5 мільйона барелів на добу, пише агентство Франс Прес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!