"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Санкції проти РФ за Крим і Донбас США розглядають окремо

Середа, 4 травня 2016, 09:46

Офіційний Вашингтон не має наміру поєднувати санкції проти Росії, пов'язані з незаконною анексією РФ Кримського півострова та її агресією на сході України.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Дія обмежень для Росії продовжуватиметься, відповідно, до звільнення Криму та виконання Москвою Мінських угод

"Загалом, існуючі санкції накладені нами на Росію з метою тиску на російський уряд, щоб він поважав суверенітет України, територіальну цілісність, в тому числі, відновлення контролю України над її східною частиною. Ми збираємося продовжувати дії санкцій до тих пір, поки Росія не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - пояснив Кірбі.

Реклама:

Санкції, які були введені через Крим, за його словами, "залишатимуться чинними доти, поки там триває російська окупація та анексія".

Відповідаючи на запитання щодо недавнього законопроекту на підтримку України, внесеного в Палату представників США, Кірбі зауважив, що Держдеп консультуватиметься із Конгресом з цього питання.

Як повідомлялось, у Палаті представників Конгресу США зареєстровано новий законопроект, який з’ясовує позицію США з приводу нелегальної окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує інноваційні методи для надання допомоги Україні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!