Радники Порошенка оприлюднили схему реструктуризації 85% Roshen

Вівторок, 31 травня 2016, 19:19

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", бенефіціаром якого є Петро Порошенко, в результаті проведених операцій з підготовки до передачі 85% частки в  Roshen в управління Rothschild Trust, став володіти цією часткою не безпосередньо, а через ланцюжок трьох компаній: на Британських Віргінських островах (БВО), на Кіпрі і в Нідерландах.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в матеріалах, переданих радниками Порошенка, всього було проведено чотири операції.

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", зокрема, оплатив 85% ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія" (ЦЕКК), що є холдинговою компанією Roshen, додаткову емісію акцій кіпрської CEE Confectionary Investments Limited, якій до цього одноосібно володіла раніше створена Порошенко Prime Asset Partners Limited.

Реклама:

Після цього кіпрська компанія обміняла цей пакет української компанії на емісію акцій нідерландської Roshen Europe B.V., яка в результаті стала прямим власником 85% в ЦЕКК.

Третьою операцією була покупка фондом "Прайм Ессетс Капітал" у Порошенка компанії Prime Asset Partners Limited, яка, згідно з поданими документами, єдина з чотирьох була придбана за кошти і оплачена гривнями на території України.

Нарешті, четвертою операцією став обмін українським фондом акцій кіпрської CEE Confectionary Investments Limited на додемісію акцій Prime Asset Partners Limited.

"Після реструктуризації, за станом на 25 травня 2016 року, власником українських корпоративних прав була нідерландська компанія, власником акцій нідерландської компанії була кіпрська компанія, власником кіпрських акцій була БВО компанія, власником БВО акцій був (український) фонд", - описується в документах нова структура володіння Порошенко 85% в Roshen.

Радники також оприлюднили висновок юридичної фірми Baker & McKenzie, залученої для незалежної перевірки цієї схеми корпоративної реструктуризації, яка підтвердила відсутність у ній операцій з виведення грошових коштів за кордон та відповідність національним законодавствам зазначених вище юрисдикцій.

Як відомо, 10 квітня Порошенко заявив, що передача активів "Рошен" у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня.

Нагадаємо, 3 квітня з'явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!