МЕРТ візьметься за "Електроважмаш" щодо експортних контрактів

Вівторок, 31 травня 2016, 15:29

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює перевірку на державному підприємстві "Завод "Електроважмаш"" щодо експортних контрактів на 2016 рік.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Згідно із повідомленням, нещодавно у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що "Електроважмаш" продовжує продавати двигуни власного виробництва британським компаніям, які у свою чергу перепродають їх кінцевим споживачам, у тому числі російській компанії "Елмаш-ЛТО".

Як зазначається, МЕРТ виступає за максимальну ефективність діяльності державних підприємств і засуджує будь-які можливі прояви корупції.

Реклама:

Тому Міністерство звернулося до Держфінінспекції з проханням перевірити факти журналістського розслідування. До робочої групи Держфініспекції будуть залучені фахівці Мінекономрозвитку, СБУ та ДФС.

Крім того, триває процедура погодження призначення Жана-Андре Барбози на посаду керівника "Електроважмашу".

Минулого тижня Барбоза зустрівся з першим віце-прем’єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим для того, щоб обговорити своє бачення розвитку підприємства та першочергові кроки.

ДП "Завод "Електроважмаш"" підпорядковується Мінекономрозвитку і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України.

Завод виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також: турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!