"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко і Ко отримали за передачу влади Януковичу мільярд доларів - Москаль

Вівторок, 31 травня 2016, 14:46

Закарпатський губернатор Геннадій Москаль стверджує, що екс-президент Віктор Ющенко і глави його Секретаріату Віктор Балога і Віра Ульянченко отримали майже мільярд доларів.

Про це йдеться на особистому сайті Москаля.

"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко?" – обурився він.

За словами губернатора, це "усім добре відомо". Також прикладом афери Ющенка він назвав "Лікарню майбутнього", яку так і не збудували.

Реклама:

"Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував", – заявив він.

Москаль додав, що ще за часів президенства Віктора Януковича особисто направляв усі матеріали в Генеральну прокуратуру.

Він також обурився, що цим питанням не займається НАБУ і навів у приклад Антикорупційне бюро Румунії.

"Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу", – додав Москаль.

Як відомо, у вівторок "Українська правда" оприлюднила "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, у якій розписані багатомільйонні витрати партії у рамках політичної корупції.

Зокрема, згідно з документами, у 2012 році ПР фінансувала на виборах "Нашу Україну" Ющенка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!