У ЦВК заявили, що "чорна бухгалтерія ПР" з'явилась, щоб зірвати довибори

Вівторок, 31 травня 2016, 14:17

У ЦВК вважають, що публікація матеріалів "чорної бухгалтерії ПР" є спробою зірвати проведення голосування у семи округах для дообрання народних депутатів у парламент.

Про це в коментарі програми "Схеми" сказав завідувач відділу взаємодії із засобами масової інформації Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко.

 "Глава ЦВК, так само, які і комісія, перебуває у виборчому процесі проміжних виборів народних депутатів України у семи округах. І мені здається, до певної міри, що те, що відбувається зараз, – це спроба вибити Центральну виборчу комісію з нормального робочого графіку роботи і зірвати вибори", – заявив Хівренко.

"Українська правда" ще вранці звернулась за офіційним коментарем до нинішнього голови ЦВК Михайла Охендовського, однак поки його не отримала.

Реклама:

Як відомо, у вівторок "Українська правда" оприлюднила дані про тіньові витрати Партії регіонів за півроку 2012 року, коли в Україні проходили парламентські вибори.

У документах ЦВК фігурує кілька разів.

У матеріалах йдеться про те, що людина з даними Охендовський М.В., які повністю відповідають паспортним даним голови ЦВК Михайла Охендовського, отримала 1525 доларів на відрядження 8 червня 2012 року. На той момент Охендовський був членом Центральної виборчої комісії. Підпис за отримання коштів подібний до справжнього підпису чиновника під офіційними документами.

Окрім того, відповідно до опублікованих матеріалів, гроші для ЦВК отримували Лукаш О.Л. та Калюжний В.А. Прізвища й ініціали цих людей збігаються із даними колишніх депутатів від Партії регіонів Олени Лукаш і Віталія Калюжного.

Сестра Олени Лукаш Тетяна Лукаш досі є секретарем Центральної виборчої комісії. Призначення отриманих грошей у матеріалах зазначено як "відділи ЦВК", "відділи ЦВК листопад", "ЦВК", "відділи ЦВК травень 12". Фігурує декілька таких виплат на різні суми: 60 000 доларів, 20 000 доларів, 45 000 доларів і 2 200 000 доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!