Економіка США втратила статус найбільш конкурентоспроможної

Вівторок, 31 травня 2016, 11:35

Американська економіка втратила звання найбільш конкурентоспроможної, опустившись з першого на третій рядок у щорічному рейтингу конкурентоспроможності, який складає Швейцарський інститут управління.

Про це пише Lenta.ru..

Після трьох років лідерства США поступилися першим місцем Гонконгу, на другому місці опинилася Швейцарія. Сінгапур, який раніше обіймав третю сходинку, втратив одну позицію. До десятки також увійшли Швеція, Данія, Ірландія, Нідерланди, Норвегія і Канада.

Росія піднялася за рік в рейтингу на одну сходинку - до 44-го місця. Її сусідами по рейтингу виявилися Словенія (43-е) і Мексика (45-е місце). Україна також незначно поліпшила свої позиції, піднявшись з 60-ї на 59-ю позицію. При цьому Казахстан втратив відразу 13 позицій, опинившись на 47-му місці.

Реклама:

Китай опустився на три рядки з 22-го на 25-е місце. Аутсайдером визнана Венесуела, яка зайняла 61-у позицію. Білорусь до рейтингу не увійшла.

Як зазначив глава IMD Артуро Бріс, Гонконг виявився лідером рейтингу завдяки прихильності створенню сприятливого бізнес-середовища, тоді як швейцарська економіка була відзначена за її якість.

"США як і раніше мають кращі економічні показники в світі, але є багато інших факторів, які ми беремо до уваги при оцінці конкурентоспроможності", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!