"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МінАПК пояснили, чому ОАЕ заборонили ввезення української продукції

Понеділок, 30 травня 2016, 18:43

Об'єднані Арабські Емірати тимчасово призупинили експорт харчової продукції з України в зв'язку з припиненням сертифікації українського халяльного центру, який раніше мав право видавати сертифікати халяль на нашу продукцію.

Про це Delo.UA повідомили в Держспоживслужбі.

"Питання відновлення сертифікації українського халяльного центру знаходиться на особистому контролі міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового і голови Держспоживслужби Володимира Лапи. Цій темі було приділено особливу увагу під час зустрічі української делегації з новим Делегатом Об'єднаних Арабських Еміратів паном Алем Кассімі", - повідомляють в відомстві.

У Держспоживслужбі відзначають, що між компетентними органами України та ОАЕ і надалі триватимуть переговори щодо процедури сертифікації українських халяльних центрів відповідним компетентним органом Об'єднаних Арабських Еміратів ESMA.

Реклама:

Процедура сертифікації халяльних центрів в середньому триває до року. Про результати переговорів Держспоживслужба обіцяє проінформувати додатково.

"Питання не пов'язаний з якістю вітчизняної харчової продукції: наша продукція безпечна і відповідає вимогам міжнародних партнерів, про що свідчить значна диверсифікація світових ринків. У даному випадку проблема полягає у внутрішніх процедурах визначення повноважень сертифікаційних центрів халяль ОАЕ", - підкреслив Володимир Лапа.

Як повідомлялося, Центр досліджень і сертифікації халяль "Альраїд" в Україні заявив про заборону Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) ввезення харчової продукції з України.

Згідно з даними Держстату, за підсумками першого кварталу 2016 року Україна експортувала в ОАЕ продукції на загальну суму в 56 млн дол, що на чверть менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: