Фонд гарантування може виплатити вкладникам "Михайлівського" 2,6 мільярда

Понеділок, 30 травня 2016, 17:46

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб може виплатити вкладникам неплатоспроможного банку "Михайлівський" 2,631 млрд гривень

Про це йдеться в повідомленні Фонду, пишуть "Українські новини".

Сума коштів фізичних осіб, яка може бути відшкодована Фондом, на 21 травня за даними звітності неплатоспроможного банку становила 2,631 млрд гривень.

За повідомленням Нацбанку, 20 травня цього року було проведено значну кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової установи, пов'язаної з банком "Михайлівський", на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на суму понад 1 млрд гривень.

Реклама:

Протягом 24-25 травня в Фонд надійшла велика кількість звернень клієнтів ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" по поверненню коштів за договорами "Капітал+", "Суперкапітал". Укладеним між ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" та фізичними особами через повіреного банку "Михайлівський".

Фонд звертає увагу, що ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" не є банківською установою, не є учасником Фонду і, відповідно, кошти, залучені цією компанією, не гарантуються.

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийнялорішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категоріїнеплатоспроможних.

Раніше клієнти "Михайлівського" скаржилися, що не можуть ні зняти гроші, ні розплатиться банківський карткою.

"Ні розплатитися карткою, ні зняти гроші, ні рахунок телефонний навіть поповнити", - пише клієнтка на сторінці банку "Михайлівський" у Фейсбуку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!