"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авіаційний державний збір не відповідає законодавству - МАУ

Понеділок, 30 травня 2016, 16:07

Внесення умови плати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, не є ринковим способом отримання права на експлуатацію повітряних ліній.

Про це під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошніков.

За його словами нові правила Державіаслужби №222 від 4 квітня 2016 року, якими вносилися зміни в порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні не відповідають європейським нормам і не дозволяють розвивати конкуренцію.

"Одне з правил схоже на шантаж щодо МАУ", - заявив Мірошніков.

Реклама:

Йдеться про умови плати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.

"Ми прекрасно розуміємо, що введення подібного пункту - абсолютно неринковий спосіб отримання права на маршрути. Ми пішли до суду, отримали судове визначення, але сам факт подачі МАУ позову до суду, призвів до численних спекуляцій", - заявив він.

За його словами, збір, не відповідає поточному законодавству.

"Збір, про який ми сперечаємося, існує з 1993 року, проте законодавча ситуація за цей час змінилася, введений в дію нові Повітряний і Податковий кодекси. У певний час виник наш спір з Державіаслужбою, який не вирішився, тоді як юридичний аналіз показав, що збір перестав відповідати нормам українського законодавства", - додав він.

Як заявив Мірошніков, авіакомпанія перестала виплачувати даний збір в 2014 році.

"Ми будемо його платити, але спочатку він повинен бути чітко законодавчо врегульованим", - додав Мірошніков.

Раніше, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оскаржила в суді наказ Державіаслужби №222 від 4 квітня 2016 року, яким вносилися зміни в порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні.

Державіаслужба пообіцяла оскаржити рішення суду в установленому порядку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: