"Нафтогаз" через суд "вибив" з "Київенерго" 75 мільйонів боргу

Понеділок, 30 травня 2016, 15:54

Київський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" та зобов'язав ПАТ "Київенерго" сплатити 75 млн грн боргу за газ, використаний у 2013 році.

Про це повідомила прес-секретар Київського апеляційного господарського суду Наталя Мельник, пише "Укрінформ".      

"Рішенням Господарського суду міста Києва, а далі й постановою Київського апеляційного госпсуду позовні вимоги "Нафтогазу" було задоволено. Стягнуто з ПАТ "Київенерго" на користь національної компанії 11 312 865 грн - основного боргу, 16 005 215 грн - пені, 42 758 051 грн - інфляційних втрат, 5 538 283 грн - 3% річних", - зазначила Мельник.

За її словами, своєю постановою апеляційний суд зобов'язав товариство повернути національній компанії понад 75 млн грн заборгованості.

Реклама:

Вона нагадала, що у 2012 році між "Нафтогазом" та "Київенерго" було укладено договір купівлі-продажу природного газу, умовами якого передбачено, що позивач зобов'язується передати у власність відповідача у 2013 році газ, ввезений на митну територію України позивачем, або/та природний газ, видобутий на території України підприємствами, які не підпадають під дію статті 10 закону, а відповідач зобов'язався прийняти та оплатити цей природний газ на умовах цього договору, однак свої зобов'язання не виконав і розрахувався лише частково.

Тож НАК "Нафтогаз України" звернувся до господарського суду з позовом про стягнення з товариства боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: