"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зняв арешт з активів Бахматюка - ЗМІ

Понеділок, 30 травня 2016, 14:42

Печерський районний суд Києва зняв арешт з майна власника "Укрлендфармінг"і двох неплатоспроможних банків Олега Бахматюка, накладений рішенням суду за позовом Національного банку України.

Згідно з рішенням суду від 26 травня, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, суд скасовує заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою суду від 12 травня за позовом НБУ про стягнення заборгованості, і знімає арешт з рухомого і нерухомого майна, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"З огляду на те, що відповідач не є учасником вказаних позивачем підприємств, у нього відсутні корпоративні права даних підприємств, а позивачем не подано доказів зворотного, що не конкретизований розмір частки відповідача в статутному капіталі підприємств, суд прийшов до висновку, що є всі підстави для скасування заходів забезпечення позову", - говорить рішення суду.

Раніше стало відомо, що заборгованість неплатоспроможних банків перед НБУ за отриманими раніше кредитами рефінансування в квітні скоротилася до 46,77 млрд грн.

Реклама:

Скорочення заборгованості відбулося, зокрема, за рахунок стягнення Нацбанком на державні облігації України, передані VAB Банком Бахматюка в заставу в рахунок забезпечення виконання своїх зобов'язань за кредитами рефінансування.

До цього повідомлялося, що НБУ звернувся до судів з проханням стягнути з поручителів-власників істотних часток в банках, в тому числі, з Бахматюка, 11,5 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: