Україна почала антидемпінгове розслідування імпорту шоколаду з РФ

Понеділок, 30 травня 2016, 09:48

Україна почала антидемпінгове розслідування імпорту шоколаду та інших готових продуктів харчування з вмістом какао походженням з Росії.

Про це передають "Українські новини".

Відповідне рішення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі було прийнято 26 травня за результатами розгляду жадоба асоціації "Укркондпром", яка діє від імені кондитерської корпорації Roshen, ПАТ "Харківська бісквітна фабрика", ПАТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка" і ПАТ "Полтавакондитер".

Проведення розслідування доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Реклама:

У скарзі зазначено інформацію, що в період з 2012 по 2014 року імпорт в Україну деяких сортів шоколаду і інших готових продуктів харчування з вмістом какао з Росії міг здійснюватися за демпінговими цінами, що призвело до істотного зниження фінансово-економічних показників національних товаровиробників.

Протягом 30 днів відомство проведе реєстрацію зацікавлених сторін розслідування та протягом 60 днів розгляне письмові коментарі сторін.

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило нові вимоги до продукції з какао і шоколаду у відповідність з міжнародними стандартами, а також законодавством Європейського союзу.

У 2015 році Україна експортувала шоколад на суму 158,931 млн, імпорт становив 70,531 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: