Париж "піде до кінця" в питанні податків для іноземних компаній

Неділя, 29 травня 2016, 15:41

Франція "піде до кінця", щоб гарантувати виплату податків з боку транснаціональних компаній, які працюють на її території.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив міністр фінансів країни Мішель Сапен, передає РБК.

Він попередив, що можуть виникнути нові випадки претензій з боку держави до компаній з приводу несплати податків, подібно до тих, що сталися з Google і McDonald`s.

За словами Сапена, будь-які переговори про "податкової угоді" з Google виключені.

Реклама:

"Ми будемо йти до кінця. Можуть бути й інші випадки", - сказав Сапен, коментуючи ситуацію з податковими претензіями Франції до Google і McDonald`s.

24 травня, в паризьку штаб-квартиру компанії Google прийшли з перевіркою французькі слідчі. У паризькому офісі McDonald`s обшуки проводилися 18 травня. Французький діловий журнал L'Expansion повідомляв минулого місяця, що влада країни підозрює McDonald`s в невиплаті 300 млн євро податків на прибуток.

За словами глави французького Мінфіну, перевірки поліції і слідчих ґрунтувалися на роботі, яку почали податкові служби три або чотири роки тому. Тоді вони передали податкові дані в судові органи з підозрою на можливу кримінальну складову.

Google влада Франції закликає виплатити податки в розмірі майже 1,6 млрд євро, повідомляло джерело Reuters в Мінфіні країни. Сапен заявив, що він не може обговорювати, про які саме суми йдеться, через конфіденційність податкових питань.

Раніше цього року Google досягла угоди з владою Великобританії заплативши в казну 130 млн фунт стерлінгів (майже 190 млн доларів) у вигляді компенсації податкової заборгованості за десять років звітного періоду.

На питання про те, чи можуть податкові органи укласти угоду з компанією, Сапен заявив, що Франція "не йде на поступки, як Великобританія".

"Ми застосовуємо закон", - підкреслив він.

Як зазначає Reuters, Google, McDonald`s і інші транснаціональні компанії, такі як Starbucks, знаходяться під зростаючим тиском з боку громадської думки і влади в Європі у зв'язку з шляхами, до яких вони вдаються для мінімізації податкових виплат.

Компанія Google заявляє, що вона повністю виконує французьке законодавство. McDonald`s відмовилася коментувати обшуки, нагадавши, що компанія пишається тим, що є одним із найбільших платників податків у Франції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: