Новий гендиректор "Укрзалізниці" почне роботу до 5 червня - Гройсман

Субота, 28 травня 2016, 13:17

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що 30 травня - 5 червня буде укладено контракт з генеральним директором публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Войцехом Бальчуном і він почне роботу.

Про це він заявив після засідання організаційного комітету з підготовки та участі українських спортсменів в Олімпійських і Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) в 2016 році, передають "Українські Новини".

"Він (Бальчун) вже в Україні, я теж чекаю, що буде підписаний контракт, коли він може приступити до виконання своїх обов'язків, я дуже цього чекаю. Сподіваюся, що на наступному тижні це станеться", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що Кабінет Міністрів і надалі буде залучати професійні кадри до управління державними підприємствами.

Реклама:

За його словами, такі професійні менеджери не повинні отримувати більшу заробітну плату, ніж в європейських компаніях.

Раніше повідомлялося, що Бальчун планував повноцінно приступити до виконання обов'язків гендиректора "Укрзалізниці" 24 травня.

Нагадаємо, що зарплата нового керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна може становити від 800 тисяч до 1 мільйона доларів на рік.

Як відомо, 12 квітня номінаційного комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду глави ВАТ "Укрзалізниця".

Бальчун очолював польську залізницю PKP Cargo, де провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію, і вивів компанію з 100 мільйонів злотих збитків до 500 мільйонів злотих прибутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!