Москаль: Фірми з РФ вивозять український ліс до ЄС

Субота, 28 травня 2016, 11:31

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що російські фірми, які зареєстрували комерційні структури в Україні, скуповують ліс у західноукраїнських областях та вивозять його через Закарпаття на продаж до ЄС.

Про це Москаль заявив 28 травня, повідомляє прес-служба політика. 

"Ситуація з ешелонами деревини на прикордонних залізничних станціях "Чоп" і "Батєво" в Закарпатській області залишається незмінною. Станом на ранок 28 травня 173 вагони (переважно з дровами), які з інших областей транзитом через Закарпаття прямували в країни ЄС, митниця не оформляє через розпорядження голови ОДА, яким обмежуєтьс розмір експортованої деревини до 1-го метра", - йдеться у повідомленні.

За словами Москаля, значна частина вагонів із деревиною належить російським фірмам.

Реклама:

"Раніше вони возили в Європу ліс безпосередньо з РФ. Однак після введення економічних санкцій зареєстрували комерційні структури в Україні, почали купувати ліс у західноукраїнських областях (переважно на Львівщині) й вивозити через Закарпаття на продаж у ЄС", - заявив глава ОДА.

Також Москаль заявив, що йому"телефонували різні впливові люди з неофіційним проханням відмінити розпорядження про обмеження експортованої деревини".

"Не збираюся цього робити. Вивезення лісу за кордон через Закарпаття можливе тільки після письмової вказівки центральних органів влади. Якщо така вказівка дійсно буде, я одразу оприлюдню її для громадськості. Тоді всі побачать, хто сприяє нещадній вирубці Карпат, вивезенню за кордон деревини під виглядом дров і фінансуванню комерційних структур країни-агресора", - підкреслив Москаль. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: