ГПУ завершила розслідування проти екс-директора Аграрного фонду

П'ятниця, 27 травня 2016, 17:18

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти колишнього директора Аграрного фонду України у привласненні державних коштів на суму понад 363 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього директора Аграрного фонду України та колишніх директорів приватних товариств у привласненні грошових коштів Держбюджету України у розмірі понад 363 млн грн, які у 2010 році виділені Аграрному фонду України для закупівлі цукру - піску, а також у підробці документів", - йдеться у повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Сторонам надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими обвинувальний акт стосовно указаних осіб буде передано до суду для розгляду по суті.

Раніше, виконуючого обов'язки керівника державного спеціального бюджетного установи (ГСБУ) "Аграрний фонд" Олега Липового відсторонено від роботи у зв'язку з випадками крадіжок цукру зі складів установи у великих обсягах.

Реклама:

В заяві НАБУ сказано, що саме заява Липового до Національного антикорупційного бюро "стала однією з підстав відкриття кримінального провадження за фактом розкрадання цукру".

Як відомо, у середу співробітники НАБУ затримали заступника прокурора Київської області Олександра Колесника у рамках справи про розтрату 30 тисяч тонн цукру на суму понад 300 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: