"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google виграла патентну суперечку у Oracle щодо прав на Java

П'ятниця, 27 травня 2016, 09:25

Корпорація Google виграла судовий спір з компанією Oracle в США про патентні права на використання програмного забезпечення Java.

Про це пише "Російська служба ВВС".

Суд присяжних в Сан-Франциско визнав законним право компанії Google на використання програмної платформи Java в операційній системі Android.

Згідно з рішенням суду, Google використовував Java на основі положень про сумлінне використання, яке передбачається законодавством про авторське право.

Реклама:

Таке використання операційної системи дозволяє Google не здійснювати виплати на користь розробника.

Компанія Oracle звинуватила Google в недоотриманні доходу від програмного забезпечення Java. Як наполягала Oracle, безкоштовне розповсюдження компанією Google операційної системи Android порушувало авторське право Oracle на частину програмного забезпечення Java, що в підсумку призвело до зниження виручки Oracle.

У компанії Google вказували на те, що ті елементи Java, які вона використовує в Android, не підпадають під закони про захист авторських прав. У Oracle заявили, що мають намір оскаржити рішення суду.

У 2012 році справу за аналогічним позовом Oracle до Google було припинено: журі присяжних не змогло прийти до однозначного рішення.

Java була розроблена компанією Sun Microsystems і вийшла на ринок в 1995 році. У 2009 році Sun Microsystems була поглинена Oracle.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!