"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін до кінця року хоче об'єднати держпідприємства в держхолдинг

Четвер, 26 травня 2016, 20:43

Створення державної холдингової компанії і передача їй управління державними стратегічними підприємствами включена в перелік пріоритетів нового уряду на 2016 рік.

Про це стало відомо з презентації першого віце-прем'єра - голови Мінекономрозвитку Степана Кубіва на Нацраді реформ, яка є в розпорядженні "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, уряд розраховує в поточному році отримати від приватизації до 20 млрд грн за бюджетного плану в 17 млрд грн, прозоро продавши ОПЗ і обленерго, ліквідувати не менше 50 ДП і ввести вільний доступ до інформації про підприємства.

У документі вказується, що всього у власності держави близько 3500 підприємств, з яких працюють 1800, однак на 100 найбільших припадає майже 90% активів і 80% виручки.

Реклама:

У списку на приватизацію в 2016 році - 345 держкомпаній, а потенційно держава може передати на приватизацію 723 держкомпанії.

Як повідомлялося, з ідеєю об'єднання в єдиному державному холдингу 20-100 найбільших держпідприємств, приватизація яких не планується найближчим часом, виступив в кінці літа 2015 року тоді керівник Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус.

У той же час колишній прем'єр Арсеній Яценюк в середині грудня заявив, що уряд збирається об'єднати підконтрольні державі активи в кілька держхолдингів за галузевою ознакою і аналізує доцільність створення єдиного холдингу над ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: