Колишні власники переоцінили активи агрохолдингу "Мрія" в п'ять разів

Четвер, 26 травня 2016, 20:21

Попередній менеджмент агрохолдингу "Мрія" завищував вартість активів компанії - два роки тому вони були оцінені в п'ять разів вище.

Про це йдеться в аналітичній записці інвестиційної компанії Dragon Capital, яка посилається на опублікований консолідований початковий баланс агрохолдингу станом на 1 липня 2015 року.

Агрохолдинг не готував консолідовану фінансову звітність з моменту оголошення дефолту в серпні 2014 і не був об'єктом аудиту з 1 січня 2014 до 30 червня 2015.

Опублікований звіт про фінансовий стан являє початкове фінансове становище компанії після призначення нового менеджменту.

Реклама:

Як відображено в звіті компанії, загальна вартість активів станом на 1 липня 2015 становить 247,4 млн доларів. З них: 159,6 млн доларів основних засобів, 42,1 млн доларів біологічних активів, а також 27,4 млн доларів коштів.

"Загальна вартість активів в 247 млн доларів є на 86% нижчою в порівнянні з 1,755 млрд доларів, зазначеними у звіті на кінець 2013 року", - йдеться в коментарі Dragon Capital.

При цьому ключовою складовою різниці є оцінка основних засобів (160 млн дол проти 763 млн дол на кінець 2013 року), а також оціночна вартість прав на договори оренди земельного банку.

Як відомо, агрохолдинг "Мрія" в серпні 2014 року оголосив дефолт. Через чотири місяці після цього кредитори домоглися, щоб контроль над підприємством перейшов до них. Вони також призначили свій менеджмент.

Зараз агрохолдинг разом з координаційними комітетами власників облігацій і банків, а також з тимчасовим ліквідатором активно розробляють план реструктуризації, який задовольнить кредиторів і забезпечить виживання компанії.

У березні гендиректор Мрії Саймон Чернявський дав коментар щодо процесу переговорів про реструктуризацію заборгованості. Він підтвердив, що угода про реструктуризацію, яку пропонує компанія, передбачає загальний розмір боргу після реструктуризації в обсязі 300 млн дол, в який будуть входити забезпечена заборгованість, робочий капітал, а також частина незабезпеченого боргу.

Таким чином левову частину незабезпечених зобов'язань, які перевищують 300 млн дол, планується перетворити в акції, пропонуючи кредиторам частку в капіталі компанії.

У той же час запланована реорганізація компанії, результатом якої буде передача всіх активів на нову компанію, зареєстровану на Кіпрі. Нова компанія буде знаходиться в повній власності кредиторів, а колишня компанія буде ліквідована.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: