Американський інвестфонд виділить Україні понад 5,6 мільйона доларів

Четвер, 26 травня 2016, 19:30

Американський інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund в рамках запущеної в 2015 році трирічної програми технічної допомоги в поточному році виділить понад 5,6 мільйонів доларів на розвиток економіки України.

Про це в ході презентації результатів співпраці фонду з Україною повідомила глава Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон, передає УНІАН.

"Ми маємо в своєму розпорядженні бюджет на поточний рік понад 5,6 мільйона доларів", - сказала Джонсон.

Глава фонду зазначила, що трирічна програма технічної допомоги з бюджетом 30 млн доларів була запущена за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в 2015 році для України і Молдови.

Реклама:

У сфері просування експорту фонд Western NIS сприяв відкриттю в вересні минулого року відповідного офісу при Міністерстві економічного розвитку. Також були проведені три бізнес-форуми в США, Німеччині та Нідерландах.

У планах фонду на поточний рік, як зазначила Джонсон, провести два бізнес-форуми для просування українського експорту. Найближчий з них відбудеться 20-21 червня в Канаді. Також буде створено спеціальний веб-портал для експортерів і організовані торгові місії.

Western NIS фінансував створення Експортною стратегії України та пропозицій щодо просування українського експорту - "Білої книги". Джонсон повідомила, що в 2016 році її фонд залучить експертів Міжнародного Торгового Центру (ITC) для удосконалення Стратегічного плану розвитку торгівлі в Україні.

Також фонд фінансує створення промо-роликів про Україну. Зокрема, для залучення інвестицій був створений ролик "Ukraine Open for U", а для реклами аграрного сектора - "Grow Ukraine". У поточному році планується створити ролик, що рекламує IT-потенціал України.

Джонсон зазначила, що її фонд профінансував проведення конкурсів з відбору глав "Укрзалізниці" і "Укрпошти", а зараз займається підтримкою програми навчання 40 керівників державних компаній.

Як зазначив надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайетт, перші результати трирічної програми технічної допомоги перевищили очікування.

"Ми пишаємося тим, що надали стартовий капітал для розвитку системи електронних державних закупівель Prozorro. Зараз ця програма прославилася на весь світ", - сказав Пайетт.

Посол зазначив, що США і далі будуть співпрацювати з Україною для розвитку і просування майбутніх технократичних лідерів, які сьогодні працюють в міністерствах. Також США будуть допомагати уряду в проведенні приватизації.

"Звичайно, критично важливим питанням залишається відкритість судової системи України", - зазначив Пайетт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: