Україна не проситиме МВФ про об'єднання траншів - Кубів

Четвер, 26 травня 2016, 16:32

Уряд України не має наміру просити Міжнародний валютний фонд про об'єднання третього і четвертого траншів за програмою розширеного фінансування EFF незважаючи на значне відставання від первинного графіка їх виділення.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми провели роботу відповідно до регламенту, який є, який український уряд змінювати не буде. Ми домовилися, що міняти не можна: що є - те є", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

Як повідомлялося, відкрита у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд доларів із першим траншем у 5 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення у 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд доларів і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд доларів.

Реклама:

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого у розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк. Передбачається, що фонд виділить третій транш на початку липня цього року.

Попередній уряд допускав можливість звернутися до МВФ із проханням про об'єднання третього і четвертого траншів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: