"Газпром" продасть документи щодо "Південного потоку" за 119 мільйонів євро

Середа, 25 травня 2016, 19:29

Рада директорів "Газпрому" на засіданні 24 травня схвалила продаж документації по проекту будівництва газопроводу "Південний потік".

Про це повідомляється 25 травня в матеріалах газового концерну, пише Slon.ru.

Покупцем виступить компанія South Stream Transport B.V. Вона викупить документи по техніко-економічному обґрунтуванню морської ділянки "Південного потоку" за 38,15 млн доларів і документи по комплексним інженерним пошукам за 81,25 млн євро.

В результаті загальна сума угоди повинна становити близько 119,4 млн євро, тобто майже 8,96 мільярда рублів. Право власності на документацію перейде до South Stream Transport B.V. після підписання сторонами акту прийому-передачі.

Реклама:

Нагадаємо, "Південний потік" був заморожений в грудні 2014 року, так як російська сторона не отримала дозвіл на будівництво трубопроводу з боку Болгарії.
В кінці січня 2016 року "Газпром" повідомив про розірвання відповідного договору з South Stream.

South Stream Transport B.V. була створена для будівництва морської ділянки "Південного потоку". 50% акцій компанії належали "Газпрому", 20% - італійській Eni, по 15% - німецькій Wintershall Holding і французькій EDF.

Після прийнятого рішення про заморожування проекту "Газпром" викупив частки іноземних партнерів; повідомлялося, що витрати концерну становили 56,12 млрд руб (близько 1 млрд дол за курсом на грудень 2014 роки).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: