"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури хоче позбавити "УЗ" права міняти тарифи на вантажоперевезення

Середа, 25 травня 2016, 18:53

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запропонував позбавити "Укрзалізницю" права змінювати тарифи на вантажні перевезення і передати цю функцію незалежному регулятору.

Про це повідомили "Українські новини".

"Ми хочемо в рамках реформи УЗ, крім створення залізничної адміністрації, яка власне і буде відповідати за формування політики на залізничному транспорті, створити окремий незалежний орган, який буде регулювати тарифи", - заявив Омелян.

Він зазначив, що необхідно, щоб ні у міністерства, ні в УЗ не було впливу на питання тарифоутворення.

Реклама:

За його словами, таким чином можна буде створити ефективний ринок на залізничній інфраструктурі, допустити в галузь приватну тягу і залучити інвесторів.

"Для цього ці тарифи повинні бути прозорі, зрозумілі і 100% незалежні. Тоді досягаються нормальні ринкові умови. Зараз ця система, яка діє, вона неефективна. І ми виступаємо за те, щоб питання формування тарифу було передано незалежному органу", - підкреслив міністр .

Раніше "Укрзалізниця" надала ексклюзивну знижку в 10% на імпортний вантаж нікелевої руди тільки Іллічівському порту і тільки по напрямку станції "Нікель Побузький", що поставило в нерівні умови інші порти і інших вантажовласників імпортних вантажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: