Коболєв хоче єдину базу отримувачів субсидій

Середа, 25 травня 2016, 14:43

У НАК "Нафтогаз України" хочуть удосконалення системи нарахування субсидій на сплату житлово-комунальних послуг.

Про це під час брифінгу розповів голова компанії Андрій Коболєв, передає "Укрінформ".

"Ми вважаємо, що потрібно удосконалити систему нарахування субсидій на сплату житлово-комунальних послуг", - сказав Коболєв.

Зокрема, за його словами, йдеться про створення єдиної бази абонентів, що отримують субсидії на сплату комунальних послуг.

Реклама:

"Наразі є тільки окремі такі бази, в окремих територіальних підрозділах, а єдиної бази немає навіть у розпорядженні Мінсоцполітики", - наголосив голова компанії.

Окрім цього, за його словами, варто обмежити можливість призначення понаднормових субсидій територіальними комісіями та прибрати показники за квітень з розрахунків по опалювальному сезону.

"Також ми підтримуємо позицію Мінекономрозвитку у плані монетизації субсидій, оскільки приватні компанії навряд чи будуть постачати газ населенню без чіткої перспективи отримати кошти за надані ресурси. Окрім цього, справді, надлишок коштів прохачі субсидій зможуть скерувати на заходи з енергоефективності", - підкреслив Коболєв.

Окрему увагу він приділив громадському контролю за реформуванням системи субсидування населення.

"Буде багато критики, буде багато суперечок на тему, хто повинен, хто не повинен отримувати субсидії, тому для цього варто запровадити повсюдний громадський контроль", - переконаний очільник "Нафтогазу".

При цьому він вважає, що лише підвищенням тарифів можна досягнути більшої енергоефективності.

"Наш моніторинг показав, що середній обсяг споживання газу субсидіантами на 200 куб. метрів за сезон більший, аніж тими, що не отримують субсидій. І такий показник є маневром для енергоефективності, який можна досягти лише підвищенням тарифів", - вважає Коболєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!