"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насіров допускає санацію "Укрнафти"

Середа, 25 травня 2016, 13:12

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров допускає пропоновану наглядовою радою ПАТ "Укрнафта" санацію цієї компанії, яка накопичила близько 11 млрд гривень податкового боргу, однак висуває ряд умов.

Про це він сказав журналістам в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вона (санація - Ред.) дійсно можлива. Але потрібно розуміти, якою буде пропозиція, звідки будуть гроші, щоб покрити заборгованість по податках", - сказав він.

Як повідомлялося, наглядова рада "Укрнафти" 24 травня визнала наявність ознак неплатоспроможності компанії, прийняла рішення про початок підготовки до санації і винесення цього питання на затвердження зборів акціонерів 7 липня разом з основними умовами проведення досудової санації.

Реклама:

"Якщо ми не зможемо досягти домовленості з головним кредитором - ДФС, то введення санації втрачає сенс", - сказав після наглядової ради глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, тільки вартість відсотків за податковими боргами, накопиченими до приходу влітку відібраного державою нового керівника компанії Марка Роллінса, становить близько 4 млрд гривень в рік.

Коболєв зазначив, що ключовими елементами плану санації повинні стати диференціація ренти, що стягується з цієї компанії, в залежності від світових цін на нафту, відмова Державної фіскальної служби від нарахування пені і штрафів на борги компанії, а також стягнення боргів з дебіторів.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція, групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій.

Згідно з неаудованим звітом, "Укрнафта" за 2015 рік отримала чистий збиток 4,91 млрд гривень проти 1,26 млрд гривень чистого прибутку в 2014 році, а її чистий дохід зріс на 3,8% - до 28,94 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: