"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Наглядова рада "Укрнафти" призначила збори акціонерів на 7 липня - Коболєв

Вівторок, 24 травня 2016, 19:09

ПАТ "Укрнафта" проведе збори акціонерів, на яких обговорить пропозицію наглядової ради про санацію для вирішення проблеми близько 11 млрд грн податкової заборгованості перед бюджетом, 7 липня.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наглядова рада "Укрнафти" сьогодні ухвалила рішення про початок підготовки до санації... Остаточне рішення - починати процес санації чи ні, прийматимуть на зборах акціонерів, що відбудуться 7 липня", - сказав він після засідання наглядової ради.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

Реклама:

Коболєв раніше заявив про підтримку введення плану санації для "Укрнафти", головними елементами якого мають бути диференціація ренти, що стягується з цієї компанії, залежно від світових цін на нафту, відмова Державної фіскальної служби від нарахування пені і штрафів на борги компанії, а також стягнення боргів з дебіторів.

"Якщо ми не зможемо досягти домовленості з головним кредитором - ДФС, то введення санації втрачає сенс", - сказав на брифінгу після наглядової ради голова НАК.

За його словами, лише вартість відсотків за податковими боргами, накопиченими до приходу влтку відібраного державою нового керівника компанії Марка Роллінса, становить близько 4 млрд грн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!