Суд зняв арешт з рахунків E-Pay

Вівторок, 24 травня 2016, 16:37

Печерський районний суд Києва скасував арешт рахунків системи E-Pay, яка підозрюється в посередництві при фінансуванні бойовиків "ЛНР" та "ДНР".

Про це йдеться в ухвалі суду від 19 травня, передають Українські Новини.

Як відомо, 29 березня 2016 року Печерський районний суд Києва заарештував рахунок платіжної системи E-Pay через посередництво фінансування бойовиків невизнаних "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки".

Досудовим розслідуванням встановлено, що із травня 2014 року працівники E-Pay через підконтрольних фізичних осіб (близько 45 людей), які проживають на не контрольованій Україною території й зареєстровані як підприємці в податкових органах "ДНР", забезпечують обслуговування платіжних терміналів.

Реклама:

Через ці термінали бойовики мають можливість поповнювати рахунки мобільних телефонів і перераховувати кошти на карткові рахунки.

Встановлено, що ці послуги надаються через мобільні термінали поповнення рахунків на базі платіжної системи FlashPay (власник банк "Фамільний"), а також платіжні системи "Фінансовий світ" (Київ) і City Pay (Київ, Інтернет-провайдер Terra-line).

Разом з тим співробітники E-Pay користуються програмним забезпеченням ТОВ "Пегас Крим", що є офіційним представником компанії "ПС PEGAS" (Росія).

Судом вирішено заарештувати рахунок компанії й рахунки заступника директора з технічних питань.

Як повідомлялося, СБУ підозрює платіжну систему E-Pay у посередництві фінансування бойовиків ДНР і ЛНР. E-Pay вважає безпідставними звинувачення компанії у фінансуванні тероризму.

Співвласником компанії E-Pay є колишній депутат Червоногвардійської райради Дніпропетровська від партії "Фронт змін" Максим Сігалов.

E-Pay заснована в 2009 році й у червні 2014 року отримала від Національного банку ліцензію на переказ коштів у гривнях без відкриття рахунків.

Раніше в рамках розслідування кримінального провадження зафактом грошових операцій на території "ДНР" почалися арешти рахунків 4 компаній в 14 банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!