Україна заморозила переговори про вільну торгівлю з Сербією

Вівторок, 24 травня 2016, 11:24

Серед пріоритетів України у процесі укладання угод про зони вільної торгівлі серед країн, які не є членами ЄС, є Канада, Туреччина та Ізраїль, натомість переговори про ЗВТ із Сербією заморожені.

Про це у коментарі "Укрінформу" у Брюсселі заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Цього року у нас стоїть у пріоритеті формування спільно з українським бізнесом переліку країн, з якими ми далі ведемо переговори про лібералізацію. Роботи достатньо. Треба завершити Канаду - ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, треба до якогось етапу довести Туреччину й Ізраїль", - сказала вона.

"Об’єктивно, зараз ми призупинили і для себе заморозили переговори із Сербією. Вони були на порядку денному, але на даний момент ми не бачимо великого запиту з боку бізнесу на ці перемовини", - розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Реклама:

Вона наголосила, що у міністерства стоїть завдання продовжити опрацювання пулу угод, переговори за якими про зони вільної торгівлі вже були започатковані.

"Цього року ми також ставимо завдання пропрацювати з усіма бізнес-асоціаціями і промисловими асоціаціями пріоритети на наступні періоди щодо укладання зон вільної торгівлі. У міністерстві, звичайно, є своє бачення, але треба розуміти, які є запити бізнесу", - зауважила Микольська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: