Світові ціни на нафту продовжують знижуватися

Вівторок, 24 травня 2016, 09:50

Світові ціни на нафту у вівторок знижуються під тиском долара, що зміцнюється і на очікуваннях інвесторів даних щодо запасів енергосировини в США від Американського інституту нафти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:21 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,48% - до 48,12 долара за барель, на нафту марки WTI - на 0,42%, до 47,88 долара за барель.

Індекс долара зростав на 0,08%, до 95,32 пункту. Зміцнення американської валюти робить нафту дорожче для інвесторів, які володіють іноземною валютою.

Реклама:

Разом з цим інвестори чекають публікації в ніч з вівторка на середу даних API щодо запасів нафти в США.

За оцінками агентства Рейтер, запаси скоротилися на 2,5 мільйона барелів, до 538,8 мільйона барелів. Запаси бензину, згідно з прогнозом, знизилися на 1,3 мільйона барелів, а дистилятів - на 1 мільйон барелів.

Агентство пояснює свій прогноз зниженням попиту на енергосировину і підготовкою Сполучених Штатів до літнього сезону.

Невеликий тиск на вартість нафти, як і раніше надають побоювання інвесторів глобального надлишку сировини на ринку.

Так, Канада поступово відновлює виробництво на великих комплексах, які були закриті протягом двох тижнів через пожежі в провінції Альберта. Поки вони були закриті, видобуток нафти в Канаді скоротився приблизно на 1 мільйон барелів на день.

Аналітики також обговорюють потенціал збільшення поставок з Лівії - державна National Oil Co. раніше заявила, що відвантажила 660 тисяч барелів нафти зі східного порту країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: