"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія, що заборгувала "Дельта банку" 3,6 мільярда, ліквідувалася

Понеділок, 23 травня 2016, 18:30

Компанія "Днепрометаллсервісгрупп" не виплатила Дельта Банку 3,6 млрд гривень і була ліквідована.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Позичальник АТ "Дельта Банк" ТОВ "Дніпрометалсервісгруп" намагається уникнути виконання своїх зобов’язань без задоволення вимог АТ "Дельта Банку" як кредитора", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, мова йде про 3,64 млрд гривень, які уповноважена особа Фонду гарантування вкладів на ліквідацію "Дельта Банку" намагається стягнути з боржника.

Реклама:

"Втіленню схеми ухиляння від виконання своїх зобов’язань перед банком-кредитором можуть сприяти дії районної ДПІ столиці та державного реєстратора", - повідомляє фонд.

Так, 11 лютого 2016 року державним реєстратором до ЄДРПОУ внесено запис про припинення ТОВ "Дніпрометалсервісгруп".

"Оскільки справу було розглянуто без участі і навіть повідомлення банку, АТ "Дельта Банк" вказану постанову суду оскаржило. Утім, апеляцію залишили без задоволення. При цьому в судовому засіданні взяв участь представник ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС Києва, який знаючи, що ТОВ "Дніпрометалсервісгруп" не повернуло кошти державі в особі НБУ, заперечив проти апеляційної скарги", - повідомляє прес-служба.

"Нині уповноважена особа Фонду на ліквідацію АТ "Дельта Банк" вимагає у судовому порядку визнати незаконним та скасувати запис в ЄДРПОУ про припинення юридичної особи ТОВ "Дніпрометалсервісгруп". Чергове судове засідання у цій справі відбудеться 24 травня в Окружному адміністративному суді Києва", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: